Наставак суђења Урошу Мишићу

Published on 11/07,2009

Јучерашње суђење Урошу Мишићу обележило је гледање снимка са утакмице са Хајдуком као и невероватне изјаве тужиоца Мирјане Јаковљевић и Небојше Трајковића.

Тужилац је, рекло би се, у складу са шокантним изјавама в.д Републичког тужиоца Радовановића, имала низ испада тако да је чак и судија Лазовић више пута опомињао. Неколико пута је, противно одредбама ЗКП-а, покушала сведоцима да предочи службене белешке полиције које су биле увршћене у истражном поступку, а које су на захтев одбране издвојене из предмета због кршења закона.

У првом делу суђења исказ је дао сведок др. Ратка Вучковић који је био непосредни очевидац догађаја што се види и на самом снимку. Једна од најважнијих ствари у његовом сведочењу је изјава да је он, као лекар специјалиста, проценио да је Трајковић био свесно оријентисан у простору и времену. Такође, др. Вучковић је нагласио да ни једног тренутка нико Трајковићу није гурао бакљу у уста, а да је неко то покушао он би то покушао да спречи тако што би нападнутог заштитио својим телом. Др Вучковић је такође, нагласио да Трајковић ни једног тренутка није падао у несвест. На констатацију др. Вучковића да на Трајковићевом лицу није било великих промена, попут спаљености, за разлику од леђа, тужилац Јаковљевић је покушала да му предочи фотографије које нису у списима предмета, а које су снимљене неколико дана после догађаја и где се на Трајковићевом лицу виде реакције на опекотину.

У другом делу суђења гледао се снимак са утакмице који се предочавао Трајковићу, његовом колеги сведоку Костићу као и др. Вучковићу. У овом делу било је и, на жалост, комичних ситуација где Трајковић тврди, цитирамо записник: на питање браниоца Боровића да ли је он на снимку Трајковић одговара: "нисам то ја, није то тако било".
На питање судије "како није?" Трајковић је невешто одговарао да би на крају рекао "ја сам, али се не сећам, ја сам под стресом, пијем лекове".
Потом је Трајковић тврдио да је у догађају код ограде где се јасно види на снимку да Уроша ту нема изричито тврдио да се ради о Урошу, што је такође доказано да није истина. Наиме, један од адвоката одбране заступа окривљене и у другом предмету везаном за овај догађај, па је одгонетнуо ко је спорни навијач са снимка, после чега се Трајковић напрасно присетио да се не ради о Урошу већ о другом лицу.

Можда и најзначајнија ствар на данашњем суђењу је изјава Трајковића "на снимку се не види да ми Урош гура бакљу у уста али то се десило".
На питање и бранилаца и судије Лазовића како је то могуће Трајковић је избегао да да одговор. Такође, на питање бранилаца да покаже на снимку места где је, како он тврди, падао у несвест, по његовим речима чак три пута, Трајковић је показао на део снимка где је буквално две секунде на земљи, што је оспорено тврдњом одбране да човек који је у несвести не може да устане и да настави да трчи и да пружа отпор са чиме се сагласио и др. Вучковић.

У завршном делу тужилац је предложила нови снимак који до сада није био изведен као доказ. Такође, адвокат Боровић је доставио суду део снимка који је исечен са оригиналног снимка где се јасно види како после напада Трајковић шета по трибини потпуно свестан. Тај део је протекао у расправи између адвоката одбране са једне, и тужиоца и адвоката Трајковића са друге стране, а везано за покушај тужилаштва да одуговлачи са поступком јер је јасно да се процес не одвија онако како су они желели. Адвокат Боровић затражио је изузеће тужиоца Мирјане Јаковљевић.

Следеће суђење заказано је за 23. децембар.

Треба напоменути да је аутор емисије Инсајдер Бранкица Станковић тражила од председника Окружног суда у Београду Синише Важића да јој се за потребе емисије омогући снимање суђења што је он и одобрио, али се са тим није сагласило веће којим председава Велимир Лазовић тако да су остали само посматрачи као и остали заинтересовани у овом поступку.


Comments

 1. 11/10,2009 | 00:03

  .

 2. 11/24,2009 | 16:03

  PRAVDA ZA CUCEKA!!!!!!!
  ON NIJE LOPOV NI UBICA
  PA DA LEZI 10 GODINA

 3. 04/06,2022 | 03:44

  Daddy smiled and said, “ that is my good boy. Don’t even want to leave your daddy’s Ripe socks on the floor. That’s the respect I love boy.” I then was told to clean his left foot. “Scrub these whitish paste out in my toenails. I want you to smell and place them in your mouth and let me see.” Daddy commented. It smelled and tasted like Brie cheese. Then I moved my tongue in between daddy’s toes. I cleaned up so well. Just thought I was finished. Daddy said,” the sole is clammy. It has nature feet oil after a whole day in the shoes, you think you finished fag. Keep working on that.”
  Emo sex

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me